با معایب و مزایای آجر نسوز آشنا شوید

این مطلب برای اولین بار درسیما سازه منتشر شده:

آجر نسوز یکی از کاربردی‌ترین آجرهای موجود در بازار است که در بخش‌های داخلی و نمای بیرونی ساختمان‌ها از آن استفاده می‌کنند. این آجر همان طور که از نام آن می‌توان حدس زد از خاک نسوز و خاک چینی تولید می‌شود تا در برابر حرارت مقاومت بالایی داشته باشد و بتوان از آن در بخش‌های مختلفی که در معرض گرما هستند همچون دیواره شومینه هم استفاده کرد. آجرهای نسوز با توجه به درجه حرارت پختی که در آن تولید می‌شوند رنگ‌های متنوع دارند و مشتریان براساس نیاز خود می‌توانند این آجرها را در رنگ و سایز دلخواه برای تزئین نمای بیرونی و یا داخلی ساختمان استفاده کنند. در فروشگاه بزرگ مصالح ساختمانی سیما سازه (simasaze.ir) تنوع آجرهای نسوز بسیار زیاد است، مشتریان این فروشگاه از سراسر کشور می‌توانند متناسب با نیاز و سلیقه خود رنگ آجر مناسب را از سایت انتخاب کرده و یا برای اطلاع از قیمت آجر نما به صورت تلفنی با کارشناسان واحد فروش سیما سازه (simasaze.ir) تماس بگیرند.

آجر نسوز چیست؟

آجر نسوز به آجرهایی گفته می‌شود که برای تهیه آن خاک چینی و خاک رس را با هم ترکیب کرده و پس از قرار دادن در قالب در کوره‌هایی با درجه حرارت بالای ۱۵۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌پزند. این آجرها پس از خروج از کوره‌، مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت داشته و با خیال آسوده می‌توانید از آنها در طراحی فضای داخلی انواع شومینه، تنور، کوره و موارد دیگر استفاده کنید. آجر نما نسوز یک مصالح ساختمانی کاربردی است که ساختاری مولکولی متراکم و ظریف دارد، اصلی ترین مواد اولیه برای ساخت آجرهای نسوز شامل سیلیس و آلومینیوم است که سبب وجود دانه‌های سیاه در آجر می‌شوند، در زمان تولید آجر سفید این مواد از خاک آجر حذف شده تا رنگ آن کاملا سفید و بی نقص باشد. علاوه بر این در ترکیب خاک آجرهای نسوز اکسیدهای فلزی دیگر همچون فریک اسید، تیتانیوم هم وجود دارد. نصب آسان و سریع از جمله اصلی‌ترین مزیت‌های استفاده از این آجرها است که باعث شده بین مهندسان ساختمانی طرفداران زیادی پیدا کند.

مراحل تولید آجرهای نسوز

مراحل تولید آجر نما خیلی پیچیده نیست ولی کیفیت خاک مورد استفاده در تهیه این آجرها و درجه حرارت کوره در زمان پخت به صورت مستقیم روی کیفیت آجرها تاثیرگذار است. در فرآیند ساخت آجر نسوز ابتدا سنگ‌ها و مواد اولیه مورد نیاز که از معادن استخراج شده به وسیله دستگاه‌های مخصوص به خاک نرم تبدیل می‌شود تا بتوان از آن در تولید آجر استفاده کرد. به صورت کلی مراحل تولید آجرهای نسوز به شرح زیر است:

  1. آسیاب و تبدیل مواد اولیه: در این مرحله سنگ‌ها و مواد اولیه دیگر آسیاب می‌شوند تا به خاکی نرم تبدیل شوند.
  2. ترکیب مواد: خاک نرم حاصل از مرحله قبلی به کوره‌ها منتقل می‌شود و در آنجا با سایر مواد مورد نیاز برای تولید آجر نما نسوز همچون سیلیس و آلومینیوم ترکیب می‌شود تا برای تولید آجر آماده باشد.
  3. قالب‌گیری و پرس: ملات حاصل از ترکیب مواد در مرحله قبل به قالب‌های مخصوص منتقل می‌شود و تحت فشار قرار می‌گیرد تا آجرهای نسوز به شکل مورد نظر تولید شود.
  4. پخت: آجرهای نسوز در واگن‌ها به کوره‌های پخت منتقل می‌شوند. در این مرحله رطوبت مواد به طور کامل از بین می‌رود و پخت در دمای بالای ۱۰۰۰ درجه سانتی‌گراد آغاز می‌شود، این مرحله به صورت کلی سه روز زمان می‌برد.
  5. خنک‌سازی و بسته‌بندی: پس از پخت آجر نما نسوز به مرحله خنک ‌سازی منتقل می‌شوند تا دمای آنها کاهش یابد. سپس آجرها بسته بندی شده و در بازار توزیع می‌شود.
مطالعه بیشتر  سیمان نسوز چیست؟ چگونه تولید می شود؟

انواع آجر نما نسوز

آجر نماهای نسوز را می‌توان به لحاظ کلی از دو نظر مواد اولیه و رنگ آنها دسته بندی کرد. در واقع آجرهای موجود در بازار به لحاظ رنگ و مقاومتی که دارند، به صورت زیر دسته بندی می‌شوند:

انواع آجر نما نسوز

انواع آجرهای نسوز با توجه به مواد اولیه

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های آجرهای نسوز تغییراتی است که در ترکیب میزان مواد اصلی و اضافه شدن عناصر جدید صورت می‌گیرد. آجرهای نسوز به تناسب نوع مواد مورد استفاده در ترکیب خود انواع مختلفی دارند و کاربرد هریک از آنها با دیگر متفاوت است. این انواع آجرها شامل آجرهای نسوز ویژه با ترکیبات خاص، آجر نما نسوز سیلیسی، آجر نما نسوز آلومینیومی و آجرهای نسوز قلیایی هستند.

انواع آجرهای نسوز با توجه به رنگ

رنگ‌های متنوعی در آجرهای نسوز وجود دارند و مهندسان معمار براساس سلیقه خود می‌توانند از بین این رنگ‌ها بهترین گزینه را انتخاب کنند. از میان انواع مختلف رنگی آجر نما، معمولا آجر انگلیسی نسوز با طیف رنگی از قرمز روشن تا قرمز تیره و جیگری، و آجر شاموتی نسوز با رنگ‌های کرم، خردلی، پرتقالی و طلایی به عنوان گزینه‌های پرکاربرد و پرطرفدار شناخته می‌شوند. همچنین آجر سفید صدفی نسوز، آجر مشکی نسوز، آجر خاکستری نسوز و آجرهای نسوز قهوه‌ای هم جز رنگ‌های متنوع آجر نما است که می‌توانند گزینه‌های جذابی برای پروژه‌های مختلف باشند. به صورت کلی یکی از عوامل موثر بر قیمت آجر نما، رنگ این آجرها است که روی افزایش و یا کاهش قیمت خرید تاثیر مستقیم دارد.

انواع آجرهای نسوز با توجه به رنگ

مزایا و معایب استفاده از آجر نسوز

استفاده از آجرهای نسوز برای پوشش دیوار بیرونی ساختمان و نمای آپارتمان، محوطه سازی باغ و حیاط، آجر نما کف، پوشش دیوار داخلی و مواردی از این دست کاربرد دارد. البته به گفته بسیاری از مهندسان این آجرهای تزئینی همچون سایر مصالح ساختمانی دارای مزایا و معایب خاصی است که باید در زمان تهیه به آنها توجه شود. به صورت کلی مزایا و معایب استفاده از آجرهای نسوز عبارتند از:

مطالعه بیشتر  اتاق زیبای مقرون به صرفه ای که می توانید با مناظر زیبایش در آن زندگی کنید

مزایای آجر نما نسوز

  • کاهش مصرف انرژی: آجرهای نسوز به عنوان عایق‌های حرارتی عمل می‌کنند و باعث کاهش مصرف انرژی در ساختمان می‌شوند. ساختار منسجم و ایجاد طبقه‌های عایق میانی در این آجرها موجب می‌شود که تغییرات دمایی خارجی تاثیر کمتری بر دمای داخلی ساختمان داشته باشند.
  • دوام و ماندگاری بالا: آجرهای نسوز از مواد معدنی مقاوم به آفت‌ها، آتش و تغییرات آب و هوایی ساخته شده‌اند و دارای دوام بالایی هستند. این دوام به معنای کاهش هزینه‌های نگهداری و تعمیرات در طولانی‌مدت است.
  • هزینه نگهداری پایین: آجرهای نسوز به عنوان مواد ماندگار و مقرون به صرفه شناخته می‌شوند و به دلیل دوام بالا، نیاز به تعمیرات و ترمیمات کمتری دارند.
  • تنوع رنگی و مدل: آجر نسوز در انواع مدل‌ها و رنگ‌های متنوعی در دسترس است که به طراحان و معماران امکان انتخاب بهترین نوع برای پروژه‌های خود را می‌دهد.
  • سازگاری با محیط زیست: تولید آجر نسوز از مواد معدنی طبیعی به معنای سازگاری با محیط زیست است و از تاثیرات مخرب بر محیط زیست پیروی می‌کند.

مزایا و معایب استفاده از آجر نسوز

معایب آجرهای نسوز

  • وزن بالا: آجرهای نسوز وزن بیشتری نسبت به نماهای سبک دارند، که می‌تواند وزن کلی سازه را افزایش دهد. اما شرکت امیران نما با تولید آجرهای نسوز با وزن کمتر این مشکل را کاهش داده و از آن‌ها در ساختمان‌های مرتفع نیز استفاده می‌کند.
  • تیرگی و آلودگی: بارش باران اسیدی یا آلودگی هوا ممکن است باعث تیرگی و شوره‌روی آجر نسوز شود. برای جلوگیری از تغییر رنگ و آلودگی، می‌توان از محلول‌های نانو مخصوص آجر بعد از نصب آجرها استفاده کرد.
  • جذب رطوبت بالا: یکی از اصلی ترین معایب آجرهای نسوز جذب بالای آب و رطوبت است که باعث می‌شود مقاومت و استحکام این آجرها در طولانی مدت به میزان قابل توجهی کاهش یابد. استفاده از این آجرها در مناطق شرجی و با رطوبت بالا به همین دلیل توصیه نمی‌شود.

کاربرد آجر نما نسوز

آجر نما نسوز یکی از مصالح ساختمانی کاربردی و مدن است که در صنعت ساختمان‌سازی طرفداران زیادی دارد و از آن در بخش‌های مختلف یک ساختمان استفاده می‌شود. از جمله مهم‌ترین کاربردهای آجرهای نسوز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاربرد آجر نما نسوز

  • نمای ساختمان: آجر نما نسوز به عنوان یک جزء اصلی در طراحی نماهای ساختمانی کاربرد دارد. این آجرها به عنوان پوشش خارجی ساختمان باعث ایجاد یک نمای زیبا و مقاوم می‌شوند. انتخاب انواع مختلف رنگی آجر نما نسوز به طراحان این امکان را می‌دهد تا به تطابق با سبک و محیط پروژه نماهای منحصر به فردی ایجاد کنند.
  • پله‌ها و سقف‌ها: آجر نما نسوز می‌تواند در پله‌ها، ورودی ساختمان و سقف‌های داخلی هم استفاده شود.
  • پروژه‌های صنعتی: در برخی از پروژه‌های صنعتی به خصوص در صنایع شیمیایی و حرارتی که نیاز به مواد مقاوم به حرارت دارند، آجر نما نسوز به عنوان بخشی از سازه‌ها یا انتقال حرارت به کار می‌رود.
  • پروژه‌های خاص: آجر نما نسوز برای پروژه‌های خاصی همچون ایجاد کوره، باربیکیو، شومینه و سایر فضاهایی که در برابر حرارت قرار دارند هم به صورت اختصاصی استفاده می‌شود.
مطالعه بیشتر  بازارهای مسکن که بیشترین تغییر را دهه گذشته داشته اند

سوالات متداول

۱. آجر نسوز چیست؟

آجرهای نسوز یکی از مدرن ترین آجرهایی است که با خاک چینی و نسوز تولید می شود. این آجر، حرارت بالای ۱۰۰۰ درجه را به خوبی تحمل می کند و به همین دلیل یکی از مناسب ترین متریال ها برای پوشش دیواره های کوره های صنعتی، ساخت شومینه و تنور و موارد دیگر است.

۲. مهمترین کاربرد آجرهای نسوز چیست؟

ساخت کوره با آجرهای نسوز، ساخت تنور، شومینه، دیوار پذیرایی و اتاق خواب از کاربردهای به خصوص این متریال است.

۳. طراحی نما ساختمان با آجرهای نسوز چه معایبی دارد؟

نمای ساختمان آجری معایبی همچون جرم و وزن بالای ساختمان و جذب آب بالا دارد که باعث کاهش دوام و مقاومت نمای ساختمان در طولانی مدت می‌شود.

سخن پایانی

در زمان خرید آجرهای نسوز باید به شرایط آب و هوایی، بودجه پروژه و سایر موارد توجه ویژه‌ای داشته باشید و براساس این موارد بهترین گزینه را برای خرید آجر انتخاب نمایید. نصب آسان و مقاومت بالا در مقایسه با سنگ و سایر مصالح ساختمانی باعث افزایش محبوبیت آجرهای نسوز شده و به همین دلیل در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی برای نمای بیرونی و تزئین فضاهای داخلی از این آجرها استفاده می‌شود. شرکت سیما سازه (simasaze.ir) در زمینه تولید و فروش انواع مصالح ساختمانی همچون آجرهای نسوز سابقه طولانی و درخشانی دارد، در این فروشگاه مصالح ساختمانی می‌توانید به راحتی آجرهای نسوز مورد نظر را با ابعاد و رنگ دلخواه پیدا کنید. برای خرید انواع آجرنما و اطلاع از قیمت سایر مصالح ساختمانی می‎‌توانید با شماره تلفن ۰۳۱۳۶۲۷۶۹۴۲ دفتر فروش شرکت سیما سازه (simasaze.ir) تماس بگیرد و از شرایط خرید محصول از این فروشگاه مطلع شوید.

این نوشته با معایب و مزایای آجر نسوز آشنا شوید برای اولین بار ظاهر می شود در سیما سازه (simasaze.ir).

سیما سازه یکی از بزرگترین هلدینگ های فعال ایران در زمینه ساخت و ساز است که خدماتی از جمله تغییر کاربری اراضی اصفهان، تفکیک اراضی اصفهان، مشارکت در ساخت اصفهان، تهاتر ملک اصفهان، رفع حکم تخریب اصفهان، تفکیک اراضی اصفهان، اخذ پروانه اصفهان، اخذ سند اصفهان را ارائه می دهد.

امتیاز شما به خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *