بلوک سفالی سقفی چیست؟

این مطلب برای اولین بار درسیما سازه منتشر شده:

در گذشته نه چندان دور برای ساخت سقف خانه‌ها از طاق ضربی استفاده می‌کردند که به دلیل ساختاری که داشت در برابر بلای طبیعی همچون زلزله مقاومت آن بسیار کم بود. در سال‌های اخیر و با توسعه فناوری‌ها در زمینه مصالح ساختمان، استفاده از بلوک سفالی سقفی جایگزین طاق‌های ضربی شده است. این بلوک‌ها به دلیل مقاومت بالا و عملکرد مطلوب در شرایط فشار به یک متریال کاربردی در صنعت ساختمان سازی تبدیل شده‌اند که در بسیاری از ساختمان‌های مسکونی و تجاری از آن استفاده می‌شود. بلوک‌های سفالی در مقایسه با بلوک سیمانی وزن سبکی دارد و خیلی راحت می‌توان از در سقف ساختمان‌ها استفاده کرد. این بلوک‌ها در سایزهای مختلفی تولید شده و در فروشگاه بزرگ مصالح ساختمانی سیما سازه (simasaze.ir) انواع مدل‌های آن موجود است، مشتریان این فروشگاه از سراسر کشور می‌توانند متناسب با نیاز و سلیقه خود بلوک سفالی مناسب را انتخاب کرده و یا برای اطلاع از قیمت‌ها به صورت تلفنی با کارشناسان واحد فروش سیما سازه (simasaze.ir) تماس بگیرند.

بلوک سفالی سقفی چیست؟

بلوک سفالی سقفی به بلوک‌هایی گفته می‌شود که تو خالی بوده و برای پرکردن فضای مابین تیرچه‌های سقف ساختمان از آن استفاده می‌شود، این بلوک‌ها از خاک رس ساخته شده و مقاومت خوبی در برابر فشار دارد. بلوک‌های سفالی سقفی به دلیل غیرباربر بودن، موجب کاهش مصرف بتن در زمان ساخت سقف می‌شوند و این موضوع را می‌توان یکی از مزایای این مدل بلوک بیان کرد. بلوک‌های سقفی مقاومت بالایی در برابر حرارت داشته و در صورت بروز حوادثی همچون آتش سوزی استحکام بنا را تا حد زیادی حفظ می‌کنند. این بلوک‌ها عایق مناسبی در برابر حرارت و صدا بوده و یک گزینه مناسب برای استفاده در سقف آپارتمان‌ها و مجتمع‌های چند طبقه محسوب می‌شود. وزن این بلوک‌ها در مقایسه با بلوک سیمانی سبک است و به همین دلیل باعث کاهش بار مرده سقف می‌شود و مقاومت بنا در برابر زلزله افزایش می‌یابد. همچنین بلوک‌های سفالی سقفی به دلیل مقاومت بیشتر نسبت به بلوک‌های یونولیتی در شرایطی که نیاز به سوراخ کاری باشد، گزینه بهتری برای نصب انواع لوازم برقی است.

مراحل تولید بلوک سفالی سقفی

مراحل تولید بلوک سفالی سقفی یک فرآیند نسبتا طولانی و زمان‌بر است که از چندین مرحله شکل گرفته و تولید به صورت کامل در کارخانه‌های صنعتی با بهترین ماشین آلات انجام می‌شود. این مراحل به صورت کلی عبارتند از:

  1. استخراج خاک رس: خاک رس با کیفیت مناسب برای تولید بلوک‌های سفالی سقفی استخراج می‌شود. سپس کلوخه و سنگ‌های بی‌استفاده از آن جدا شده و یک خاک یکدست برای ساخت بلوک‌های سفالی سقفی در کارخانه به‌دست می‌آید.
  2. آسیاب کردن خاک: خاک استخراج شده با استفاده از آسیاب خرد و یکدست می‌شود تا اندازه ذرات آن قابل استفاده در تولید بلوک‌ها باشد.
  3. آماده‌سازی خاک: در این مرحله برای تولید بلوک‌های سفالی سقفی خاک به دو صورت خشک و تر آماده می‌شود. در روش خشک خاک را با حداقل رطوبت داخل قالب‌های فشرده می‌کنند، در حالیکه در روش تر خاک به صورت خمیر درآمده و سپس وارد دستگاه قالب‌گیری شده و به شکل بلوک‌های مورد نظر فرم داده می‌شود.
  4. خشک کردن خشت‌ها: بعد از قالب‌گیری خشت‌ها به دستگاه خشک کن منتقل می‌شوند تا رطوبت آنها به حد نصاب مشخصی برسد. این مرحله باید به صورت دقیق انجام شود، زیرا در صورت عدم خشک شدن مناسب خشت‌ها احتمال ترک خوردگی در آنها افزایش می‌یابد.
  5. پخت بلوک‌های سفالی سقفی: خشت‌های قالب‌گیری شده به کوره‌های پخت منتقل می‌شوند. در این مرحله حرارت به حداکثر بالا برده می‌شود تا خشت‌ها پخته شوند و از نظر فیزیکی و شیمیایی مقاومت لازم را پیدا کنند. این مرحله باعث ایجاد یکنواختی رنگ و سطح بلوک‌های سفالی می‌شود که به منظور داشتن یک ظاهر یکنواخت و قابل قبول این مرحله اهمیت زیادی دارد.
مطالعه بیشتر  اهداف خانه هوشمند

مراحل تولید بلوک سفالی سقفی

ابعاد بلوک سفالی سقفی

بلوک‌های سفالی سقفی در بازار ایران در سایزهای مختلفی تولید و عرضه می‌شوند تا مشتریان بر حسب شرایط ساختمان بهترین سایز را تهیه و در ساخت سقف استفاده کنند. ابعاد این سفال‌ها براساس ضخامت سقف و فاصله تیرچه‌ها از یکدیگر تغییر کرده و در حال‌ حاضر این محصول کاربردی در بازار با عرض‌های ۲۰ تا ۲۵ سانتی متر موجود است، همچنین وزن این بلوک‌ها بین ۳ تا ۱۲ کیلوگرم متغیر است.

سایزهای پرطرفدار بلوک سقفی سفالی
۴۰ × ۲۵ × ۲۰ سانتی متر
۶۰ × ۲۵ × ۲۰ سانتی‌متر
۵۰ × ۲۵ × ۲۰ سانتی‌متر
۵۰ × ۲۰ × ۲۰ سانتی‌متر

مهمترین کاربرد بلوک‌ های سفالی سقفی

بلوک‌های سفالی سقفی یکی از اجزای مهم و کاربردی در صنعت ساختمان سازی محسوب می‌شوند. از این بلوک‌ها عمدتا برای ساخت و ساز سقف‌های ساختمانی استفاده می‌کنند و در چیدمان و اجرای سقف‌ها نقش مهمی دارند. اصلی‌ترین کاربرد این نوع بلوک‌ها برای ساخت سقف‌های مقاوم و ایجاد سقف‌های عایق است.

مزایای استفاده از بلوک های سفالی‌ سقفی

استفاده از بلوک سفالی سقفی در ساختمان‌ها به دلایل متعددی مناسب است و مزایای مختلفی دارد که باعث محبوبیت آن در بین افراد فعال در صنعت ساختمان سازی شده است. بلوک‌های سفالی به دلیل وزن کمتر و مقاومت در برابر آتش انتخاب مناسب و ایمنی برای ساختمان‌های مسکونی محسوب می‌شود. در واقع برای ساختمان‌های مسکونی بلوک‌های سفالی گزینه بهتری است در حالی که از نظر کارشناسان برای ساختمان‌های تجاری و اداری استفاده از بلوک‌های فوم سیمانی مناسب‌تر خواهد بود. به صورت کلی برخی از مزایای این نوع بلوک‌های ساختمانی عبارتند از:

  • مقاومت در برابر آتش سوزی: بلوک‌های سفالی به دلیل ویژگی‌های غیرقابل اشتعال و مقاومت بالا در برابر حرارت مقاومت بسیار خوبی در برابر آتش سوزی دارند. این ویژگی مهم در ایجاد امنیت بیشتر برای ساختمان‌ها بسیار حائز اهمیت است.
  • آسانی در نصب تجهیزات: یکی از مزایای دیگر استفاده از بلوک‌های سفالی این است که ساکنین می‌توانند با استفاده از ابزارهای مناسب همچون دریل سقف را به راحتی سوراخ کرده و وسایلی همچون لوسترها یا آویزها را به آن متصل کنند، این بلوک‌ها به صورت کلی بهره‌وری در اجرای پروژه‌های داخلی ساختمان را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهند.
  • مقاومت مکانیکی: بلوک‌های سفالی معمولا دارای مقاومت مکانیکی بالایی هستند که می‌تواند به پایداری و ایمنی ساختمان کمک کند.
  • عایق صوتی و حرارتی: این بلوک‌ها به دلیل ویژگی‌های عایقی که دارند به عایق صوتی و حرارتی شدن ساختمان کمک می‌کنند.
  • محیط زیست و قابل بازیافت بودن: بلوک‌های سفالی از موادی همچون خاک، آب و مواد طبیعی دیگر ساخته می‌شوند که قابلیت بازیافت دارند و در مجموع به حفظ محیط زیست کمک می‌کنند.
  • سازگاری با سبک‌های مختلف طراحی ساختمان: بلوک‌های سفالی سقفی به دلیل تنوع زیادی که در سایز و مدل دارند، سازگاری بالایی با سیستم‌های ساختمانی مختلف داشته و می‌توان برای ساختمان‌های با سبک‌های معماری متنوع از آنها استفاده کرد.
مطالعه بیشتر  هشت تست آجر مهمی که باید انجام شود

مزایای استفاده از بلوک های سفالی‌ سقفی

معایب استفاده از بلوک‌ های سفالی سقفی

بلوک‌ سفالی سقفی همچون سایر مصالح ساختمانی در کنار مزایای زیادی که دارد، دارای معایب خاصی هم است که باعث شده برخی از مهندسان از خرید و استفاده از آن در پروژه‌های مختلف به دلیل شرایط پروژه منصرف شود. از جمله معایب استفاده از بلوک‌های سفالی در سقف ساختمان‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • وزن بالا: استفاده از بلوک‌های سفالی باعث افزایش وزن ساختمان می‌شود، در واقع این بلوک‌ها به دلیل وزن سنگین در مقایسه با بلوک‌های یونولیتی باعث افزایش بارهای مرده و زنده بر سازه گردد.
  • هزینه‌های بالا: اجرای بلوک‌های سفالی معمولا هزینه‌های بیشتری نسبت به استفاده از موادی همچون یونولیت داشته باشد، به ویژه در مورد هزینه‌های حمل و نقل و نصب.
  • زمان اجرای طولانی: برخلاف مواد ساختمانی دیگری همچون یونولیت که نصب آنها سریعتر است، نصب و اجرای بلوک‌های سفالی زمان بیشتری را در زمان اجرای پروژه‌های ساختمانی نیاز دارد.
  • نیاز به لایه‌های ضخیم‌تر گچ و خاک برای هموار کردن سطح: سطح بلوک‌های سفالی ممکن است نیاز به لایه‌های ضخیم تری از گچ و خاک داشته باشد تا سطح آنها هموار شود که ممکن است زمان و هزینه بیشتری را به دنبال داشته باشد.
  • مسائل زمینه‌ای همچون آلودگی خاک رس به آهک: برای ساخت بلوک‌ها از خاک رس استفاده می‌شود که در صورت آلوده بودن آن به آهک باعث ترک‌های ناشی از این آلودگی در سطح بلوک‌های سفالی شده و مقاومت بلوک کاهش می‌یابد.

بلوک سفالی فوم دار چیست؟

در هنگام تولید برخی بلوک‌های سفالی سقفی از یک لایه فوم مخصوص به عنوان عایق استفاده می‌شود تا ساختمان در برابر صدا و گرما عایق شود.عایقکاری نقش بسیار مهمی در گرم نگه داشتن ساختمان در فصل‌های سرد سال دارد. یکی از مزیت‌های بلوک‌های سفالی فوم دار هم دقیقا همین موضوع است. در واقع این بلوک‌ها در عایق‌کاری ساختمان نقش حیاتی ایفا می‌کنند و با ایجاد شرایط گرم‌تر در زمستان و خنک‌تر در تابستان منجر به کاهش مصرف انرژی و آلودگی محیط زیست شده و منابع انرژی را حفظ می‌کند.

مطالعه بیشتر  صفر تا صد ساختمان سازی

بلوک سفالی فوم دار چیست؟

سوالات متداول

۱. بلوک‌های سفالی سقفی چیست و چه کاربردی دارد؟

بلوک‌های سفالی سقفی یکی از مصالح ساختمانی بسیار کاربردی است که برای ساخت و اجرای سقف‌ها به کار می‌رود. این بلوک‌ها از سفال یا فایبرسمنت ساخته می‌شوند و برای پر کردن فضای بین تیرچه‌ها در ساختمان‌ها استفاده می‌شوند.

۲. مزایا و معایب استفاده از بلوک‌های سفالی سقفی چیست؟

مزایای استفاده از بلوک سفالی شامل مقاومت در برابر آتش سوزی، ایجاد عایق حرارتی و صوتی، سازگاری با سیستم‌های ساختمانی مختلف و امکان تزیینات داخلی است. اما معایب آن شامل وزن بالا، نیاز به زمان بیشتر برای اجرا، و برخی مسائل مربوط به حمل و نقل می‌باشد.

۳. آیا بلوک‌های سفالی سقفی باعث بهبود عایق‌کاری ساختمان می‌شود؟

بلوک‌های سفالی سقفی به دلیل ویژگی‌های عایقی که دارند، می‌توانند به بهبود عایق‌کاری ساختمان کمک کرده و در کنترل حرارت و صدا موثر باشند.

۴. انتخاب بلوک‌های سقفی سفالی باید بر چه اساسی انجام شود؟

انتخاب بهینه بلوک سفالی باید بر اساس نیازهای ساختمانی، شرایط اقلیمی، استانداردها و مشخصات فیزیکی مورد نیاز ساختمان انجام می‌شود. بررسی و مقایسه ویژگی‌های عایقی، استحکام و وزن از جمله مواردی است که در انتخاب بلوک‌های سفالی سقفی مد نظر قرار می‌گیرند.

سخن پایانی

استفاده از بلوک‌های سفالی به دلیل ویژگی‌های مقاومتی، ایمنی، و آسانی در نصب تجهیزات به عنوان یک گزینه محبوب در صنعت ساختمان سازی مطرح است. در آخر باید بگوییم که استفاده از هر نوع ماده‌ی ساختمانی همچون بلوک‌های سفالی مورد استفاده در سقف ساختمان‌ها نیازمند ارزیابی دقیق مزایا و معایب آن در رابطه با نیازها و شرایط خاص پروژه مورد نظر است. در این مقاله تلاش کردیم به صورت کامل بلوک‌های سفالی سقفی را به شما معرفی کنیم تا در زمان خرید این مصالح راحت‌تر بتوانید بین انواع مختلف بلوک‌ها گزینه مناسب را برای ساخت و ساز انتخاب کنید. شرکت سیما سازه (simasaze.ir) در زمینه تولید و فروش انواع مصالح ساختمانی همچون بلوک‌های سفالی سابقه طولانی و درخشانی دارد، در این فروشگاه مصالح ساختمانی می‌توانید به راحتی آجر و سنگ مورد نظر را با ابعاد و رنگ دلخواه پیدا کنید. برای خرید انواع متریال مورد نیاز برای تزیین نما و اطلاع از قیمت سایر مصالح ساختمانی می‎‌توانید با شماره تلفن ۰۳۱۳۶۲۷۶۹۴۲ دفتر فروش شرکت سیما سازه (simasaze.ir) تماس بگیرد و از شرایط خرید محصول از این فروشگاه مطلع شوید.

این نوشته بلوک سفالی سقفی چیست؟ برای اولین بار ظاهر می شود در سیما سازه (simasaze.ir).

سیما سازه یکی از بزرگترین هلدینگ های فعال ایران در زمینه ساخت و ساز است که خدماتی از جمله تغییر کاربری اراضی اصفهان، تفکیک اراضی اصفهان، مشارکت در ساخت اصفهان، تهاتر ملک اصفهان، رفع حکم تخریب اصفهان، تفکیک اراضی اصفهان، اخذ پروانه اصفهان، اخذ سند اصفهان را ارائه می دهد.

امتیاز شما به خدمات ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *